Etätyö sisällöntuottaja

Lukuaika: 3 minuuttia

Sisällysluettelo

Tämä teksti on osa Resacon tuottamaa sisältökokonaisuutta digitoimiston eri työtehtäviin.

Se tarjoaa kattavan katsauksen etätyönä tehtävään sisällöntuotantoon, keskittyen erityisesti digimarkkinointitoimistoissa työskentelevien sisällöntuottajien rooliin, taitoihin ja palkkatasoihin. Lisäksi se valottaa some-sisällöntuotannon ja perinteisen blogituotannon eroja.

Mitä sisällöntuottaja tekee digimarkkinointitoimistossa?

Digimarkkinointitoimistossa työskentelevä sisällöntuottaja luo sisältöä, joka tukee asiakkaiden brändiä ja markkinointistrategiaa. Tähän sisältyy monipuolisia tehtäviä: brändin äänen määrittäminen, kohderyhmän tunnistaminen ja sisältöstrategian suunnittelu.

Sisällöntuottaja työskentelee tiiviisti yhdessä markkinointitiimin kanssa varmistaakseen, että sisältö tukee yrityksen tavoitteita ja puhuttelee kohdeyleisöä.

Sisällöntuottajan 6 tärkeintä ominaisuutta ja niiden kehittäminen

 1. Ymmärrys asiakkaan liiketoiminnasta: Kehitä liiketoimintaosaamistasi osallistumalla alan kursseille ja webinaareihin. Tutustu eri toimialoihin ja pysy ajan tasalla markkinatrendeistä.
 2. Ymmärrys hakukoneoptimoinnista (SEO): Paranna SEO-taitojasi opiskelemalla hakukoneiden toimintaa ja algoritmien tuoreimpia muutoksia. Hyödynnä verkkokursseja ja alan asiantuntijoiden julkaisemia oppaita.
 3. Kaupallisesti konvertoivan sisällön tuottaminen: Sisältö joka ei näy tai jota ei lueta, ei hyödytä verkossa ketään. Harjoittele kirjoittamaan vakuuttavaa ja myyvää sisältöä. Analysoi menestyneitä kampanjoita ja kokeile erilaisia copywriting-teknikoita.
 4. Uusimpien teknologioiden ja alustojen Hyödyntäminen: Pidä itsesi ajan tasalla uusimmista sisällöntuotannon työkaluista ja alustoista. Kokeile uusia työkaluja ja sovelluksia. Muista Chat-GPT:n hyödyntämisessä ettet vuoda asiakkaan tietoja GPT:lle vaan käsittelet tietoja suljetussa ympäristössä.
 5. Kyky analysoida ja hyödyntää Dataa: Opettele käyttämään analytiikkatyökaluja, kuten Semrushia, Ahrefsia, Google Analyticsia ja Search Consolea. Hyödynnä dataa sisällön optimointiin ja strategian suunnitteluun.
 6. Luova ajattelu ja innovatiivisuus: Kehitä luovuuttasi osallistumalla luovan kirjoittamisen kursseille, webinaareihin, asiakaspalavereihin ja ole ylipäätään avoin uusille ideoille.

Sisällöntuottajan palkkamallit Suomessa

Sisällöntuottajana voit valita erilaisista palkkamalleista: tuntipalkka, kuukausipalkka tai freelancerina työskentely.

 • Tuntipalkkamalli Suomessa vaihtelee keskimäärin 15-25 euron välillä tunnissa.
 • Kuukausipalkkaiset sisällöntuottajat ansaitsevat keskimäärin 2500–4000 euroa kuukaudessa, riippuen osaamis- ja kokemustasosta.
 • Freelancerina toimivat sisällöntuottajat voivat asettaa omat hintansa, jotka riippuvat heidän kokemuksestaan ja erikoisosaamisestaan. Tuntihinnat freelancereilla vaihtelevat 20-55€ välillä.

Sisällöntuottaja palkkakehitys: Junior, Senior, Manager, Director -tason tehtävissä.

Sisällöntuottajan urakehityksellä on selkeä polku, ja palkka kasvaa kokemuksen ja vastuun mukana.

 • Junior-tason sisällöntuottajien palkka Suomessa on noin 2,000–2,800 euroa kuukaudessa.
 • Senior-tason sisällöntuottajat ansaitsevat keskimäärin 3,000–4,500 euroa kuukaudessa.
 • Manager- ja director-tason rooleissa, joissa vastuut laajenevat, palkat voivat nousta 4,500–7,000 euroon kuukaudessa.

Some-sisällöntuottajan ja copywriting-sisällöntuottajan erot

Digitaalisen sisällön tuotannossa on kaksi pääsuuntausta: sosiaalisen median sisällöntuotanto ja perinteinen blogituotanto. Nämä kaksi aluetta eroavat toisistaan monin tavoin.

 1. Sisältöjen formaatti ja pituus: Sosiaalisen median sisältö on usein lyhyempää ja ytimekkäämpää. Sisältöjen elinaika on muutamia viikkoja kun taas blogit tarjoavat tilaa syvällisemmälle pohdinnalle ja perusteellisemmalle käsittelylle. Blogit näkyvät hakukoneissa vuosia ja voivat olla merkittäviä arvontuottajia asiakkaan ostoprosessille.
 2. Vuorovaikutus yleisön kanssa: Sosiaalinen media mahdollistaa välittömän vuorovaikutuksen yleisön kanssa, kun taas blogeissa ajatus ei ole viestiä lukijan kanssa.
 3. Julkaisujen päivitystiheys: Sosiaalisen median sisältöä päivitetään kymmeniä kertoja viikossa kun taas blogeja tai laskeutumissivuja luodaan muutamia kuukaudessa.
 4. Visuaalisuus: Sosiaalisen median alustat korostavat visuaalista sisältöä, kuten kuvia ja videoita. Blogit puolestaan tukeutuvat enemmän tekstiin, hakukoneoptimointiin, sisällön pituuteen ja arvon tuottamiseen.
 5. SEO ja hakukoneet: Blogit ovat tehokkaita hakukoneoptimoinnin (SEO) kannalta tuomaan kävijöitä säännöllisesti ja ennustettavasti verkkosivuille kun taas sosiaalisen median sisältö ei suoranaisesti vaikuta hakukoneiden sijoituksiin.
 6. Tavoiteasetanta: Sosiaalisen median sisältö keskittyy usein brändin näkyvyyden ja yhteisön rakentamiseen, kun taas blogit voivat palvella monia tarkoituksia, kuten arvontuotantoa tai asiantuntijuuden osoittamista.

Sisällöntuottajana on tärkeää ymmärtää näiden kahden formaatin erot ja tietää se mikä sopii itselle.

Uusia haasteita – Sisällöntuottaja etätyö

Kun olet valmis ottamaan seuraavan askeleen urallasi, me tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä nykyaikaisessa etätyöympäristössä.

Tutustu vapaisiin työpaikkoihin Meille töihin -osiossa menussa.


Linkkejä syvennyttäväksi aiheeseen:

 1. Digimarkkinointia Suomessa: Kattava opas yrityksille – Tämä opas kattaa laajasti digimarkkinoinnin eri osa-alueita, kuten hakukoneoptimointia, some-markkinointia ja sähköpostimarkkinointia. Se on hyvä lähde jos haluat syventää ymmärrystäsi digimarkkinoinnin kokonaisuudesta ja sen eri komponenteista. Linkki oppaaseen: Alecom – Digimarkkinointia Suomessa.
 2. Some-markkinoinnin trendit 2023 – Tämä artikkeli käsittelee some-markkinoinnin uusimpia trendejä, jotka ovat olennaisia sisällöntuottajille, jotka haluavat pysyä ajan tasalla sosiaalisen median markkinoinnin kehityksestä. Lue lisää täältä: Digimarkkinointi.fi – Some-markkinoinnin trendit 2023.
 3. Digimarkkinoinnin trendit vuonna 2023 – Tämä artikkeli tarjoaa katsauksen vuoden 2023 digimarkkinointitrendeihin, kuten evästerajoituksiin ja lisättyyn todellisuuteen, jotka vaikuttavat digimarkkinoijien arkeen. Linkki artikkeliin: MuutosDigital – Digimarkkinoinnin trendit 2023.
 4. SEO-kirjoittaminen – Tämä artikkeli tarjoaa kattavaa tietoa siitä, miten kirjoittaa hakukoneoptimoitua sisältöä. Lue lisää täältä: Backlinko – SEO Writing.
Lisätietoa aiheesta Resacolla antaa:

Olli Junes

Olli on digitoimisto Resacon perustaja. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus myynnistä ja markkinoinnista useissa kasvuyhtiöissä eri rooleissa. Vahvuudet: myyntiprosessit, arvomyynti, hakukoneoptimointi ja liidien generointi.

Onko yrityksesi markkinointi tehotonta? Sakkaako myynti?

Kuuluuko sinunkin yrityksesi tähän joukkoon: brändi on kunnossa, tuote tai palvelu on kunnossa, mutta kauppa ei käy?
Lopeta selittely, muuta se nyt – Resacon avulla!

Haluatko liittyä menestyvien
asiakkaidemme joukkoon?

Me emme jätä tarjousta yhteistyöstä, jos emme ole täysin varmoja, että onnistumme.