Markkinoinnin etätyö – Löydä parhaat mahdollisuudet ja aloita etätyöt

Lukuaika: 2 minuuttia

Sisällysluettelo

Näin löydät etätyöpaikkoja markkinoinnin alalla

Tämä teksti on osa Resacon tuottamaa sisältökokonaisuutta markkinointialan eri työtehtäviin.

Se tarjoaa kattavan katsauksen etätyöhön, sen mahdollisuuksiin ja mistä lähteä liikenteeseen kohti etätyöarkea.

Mikä tekee etätyöstä houkuttelevan vaihtoehdon markkinoinnin alalla?

Markkinoinnin etätyö tarjoaa ainutlaatuisia etuja, kuten joustavuutta työaikojen suhteen, mahdollisuuden työskennellä erilaisissa ympäristöissä ja paremman työ- ja yksityiselämän tasapainon. Ihmiset arvottavat oma hyvinvointinsa, elämäntyyliä tukevan asuinpaikan sekä merkityksellisyyden perinteisen työpaikan edelle joka tekee etätyöstä houkuttelevan vaihtoehdon.

Markkinointiala soveltuu erityisen hyvin etätyöhön, sillä monet sen tehtävät, kuten sisällöntuotanto, hakukoneoptimointi, sosiaalisen median hallinta ja kampanjasuunnittelu, projektinjohto, verkkosivujen devaaminen sekä erilaiset median editointiin liittyvät työt voidaan toteuttaa tehokkaasti etänä.

Markkinoinnin etätyöpaikkojen etsiminen: parhaat lähteet ja vinkit

Löytääksesi markkinoinnin etätyöpaikkoja, suositellaan käyttämään erilaisia työnhakusivustoja, kuten Oikotie, Duunitori ja Indeed. Verkostoituminen, henkilökohtaiset suositukset ja sosiaalisen median alustat, kuten LinkedIn, ovat myös arvokkaita työkaluja. Monet työpaikat erityisesti etätöissä täytetään “tiskin alta”, jossa työnhakija törmäävät toisiinsa oikeaan aikaan. Näin ei tarvitse olla vaan etätyöntekijöitä palkkaaviin yrityksiin voit olla myös itse yhteydessä. On tärkeää pitää ansioluettelo ajan tasalla ja räätälöidä hakemukset kohdistetusti kullekin työnantajalle.

Työkalut ja resurssit tehokkaaseen etätyöhön markkinoinnissa

Tehokkaaseen etätyöhön markkinoinnissa tarvitaan oikeat työkalut. Tämä voi sisältää projektinhallintaohjelmia, kuten Clickup, Notion, Asana tai Trello, viestintätyökaluja, kuten Google Meet, Slack tai Microsoft Teams, sekä analytiikka- ja suunnittelutyökaluja sosiaalisen median hallintaan.

Lisäksi on hyödyllistä olla perillä digitaalisen markkinoinnin trendeistä ja pysyä ajan tasalla alan uusimmista ohjelmistoista ja teknologioista.

Case-esimerkki: Markkinoinnin etätyö – Resaco

Etätöitä tarjoavia yrityksiä ei ole olemassa paljon koska etätyö haastaa perinteisen johtamisen kulttuurin aivan eritavalla kuin toimistossa tapahtuvan työn. Etätyössä tapahtuva työ perustuu luottamukseen kun taas toimistossa tehtävä työ sisältää oletuksen että ihmiset tekevät siellä tehokkaasti töitä vaikka näin ei välttämättä aina ole.

Digimarkkinointitoimisto Resacossa yrityksen toiminnan kulmakivi on luottamukseen perustuva etätyö. Ihmisten odotukset työnsä suhteen ja päivittäisien tehtävien suhteen ovat selkeät.

Asiantuntijatyössä suurimmat syyt vaihtaa työpaikkaa ovat:

 • Parempi palkka
 • Urakehitys ja kasvumahdollisuudet
 • Työympäristö ja kulttuuri
 • Työn ja elämän tasapaino
 • Psykososiaalinen kuormitus
 • Huono johtajuus
 • Työpaikan sijainti
 • Yrityksen vakaus ja tulevaisuusnäkymät

Edellä mainittuja asioita ennaltaehkäistään satsaamalla yrityksen kannattavuuteen, tekemällä kaikille työntekijöille oma urapolku, satsaamalla etätyövälineisiin ja -kulttuuriin, antamalla vapautta suunnitella omaa ajankäyttöä, vähentämällä turhia keskeytyksiä ja palavereita, satsaamalla johtajuuteen ja antamalla sille aikaa, poistamalla toimistollaolopakko sekä satsaamalla yrityksen kirkkaaseen visioon ja konkreettiseen strategiaan.

Etätyön toteutuminen on lopulta asennekysymys ja Resacolla se mahdollistaa kymmenkertaisen hakijajoukon kuhunkin työtehtävään.

Resacolla työntekijät asuvat kirjoitushetkellä: Rovaniemellä, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kokkolassa, Helsingissä ja Barcelonassa.

Etätyö markkinoinnin alalla: Tulevaisuuden näkymät

Etätyön odotetaan jatkavan kasvuaan markkinointialalla. Teknologian kehittyessä ja työvoiman odotusten muuttuessa yhä useammat yritykset ja markkinointiammattilaiset hyödyntävät etätyön tarjoamia mahdollisuuksia. Yritykset jakautuvat kulttuurinsa ja johtamisen mukaan toimisto- ja hybridityötä kannattaviin sekä täysin etätyötä tekeviin.

Tärkeä kysymys työnhakijalle on se: voitko ottaa työsi mukaan, minne tahansa muutat?

Tulevaisuudessa voidaan nähdä entistä enemmän innovatiivisia tapoja tehdä yhteistyötä etänä, mikä voi johtaa uudenlaisiin markkinointistrategioihin ja kampanjoihin.

Uusia haasteita – Markkinoinnin etätyö

Kun olet valmis ottamaan seuraavan askeleen urallasi, me tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä nykyaikaisessa etätyöympäristössä.

Tutustu vapaisiin työpaikkoihin Meille töihin -osiossa menussa.


Lähteet artikkeliin ovat seuraavat:

 • Oikotie Työpaikat: Sivusto tarjoaa tietoa avoimista työpaikoista markkinoinnin ja median alalla. Tämä on hyödyllinen resurssi niille, jotka etsivät etätyömahdollisuuksia markkinoinnin alueella.
 • Theseus: Julkaisu käsittelee etätyön toteuttamista IT-alalla, mutta se sisältää myös tietoa etätyöstä konsultoinnin, hankinnan, myynnin ja markkinoinnin tehtäväalueilla.
 • Duunitori: Sivusto tarjoaa tietoa etätyön suosion kasvusta ja kertoo, että etätöitä etsittiin yli miljoona kertaa vuonna 2021, mikä osoittaa etätyön kasvavaa suosiota myös markkinoinnin alalla.
 • Jobly: Tämä sivusto mainostaa etätyöpaikkoja markkinoinnin ja viestinnän alueella, mikä osoittaa, että etätyömahdollisuuksia on tarjolla näillä aloilla.
Lisätietoa aiheesta Resacolla antaa:

Olli Junes

Olli on digitoimisto Resacon perustaja. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus myynnistä ja markkinoinnista useissa kasvuyhtiöissä eri rooleissa. Vahvuudet: myyntiprosessit, arvomyynti, hakukoneoptimointi ja liidien generointi.

Onko yrityksesi markkinointi tehotonta? Sakkaako myynti?

Kuuluuko sinunkin yrityksesi tähän joukkoon: brändi on kunnossa, tuote tai palvelu on kunnossa, mutta kauppa ei käy?
Lopeta selittely, muuta se nyt – Resacon avulla!

Haluatko liittyä menestyvien
asiakkaidemme joukkoon?

Me emme jätä tarjousta yhteistyöstä, jos emme ole täysin varmoja, että onnistumme.